Hvem er vi

Det Gyldne Snitt er linjeforeningen for årsstudium, bachelor og master i kunsthistorie ved NTNU. Målet vårt er å skape en tilhørighetsfølelse for studentene på kunsthistorie til både medstudenter på tvers av kull, og til faget. Dette gjør vi blant annet ved å arrangere diverse arrangementer i løpet av studieåret, som for eksempel feiring av stipendet på Lånefeiring, ulike fester, ball, dra på kunstutstillinger sammen, eller kreative work-shops. Vi holder i tillegg kontakt med ulike kunstinstitusjoner i Trondheim for å gi våre medlemmer en smak av kunstmiljøet i byen.

Linjeforeningen holder vanligvis Generalforsamling (årsmøte) tidlig i september hvert år.

Historie
Linjeforeningen ble opprinnelig startet opp en gang på 2000-tallet som Barokk ‘n’ Roll, men ble omdøpt til Katharsis i 2011. På en linjeforeningstur til Helsinki i 2014, ble noen av de daværende medlemmene av Katharsis enige om at de ønsket en mer praktisk anvendelse av faget sitt og startet derfor opp Punktet visningsrom – som ble mer eller mindre uavhengig linjeforeningen. Med Punktet i oppstartsfasen ble linjeforeningen smålig glemt, før en gruppe med nye studenter i 2016 bestemte å få ting i gang igjen. Katharsis ble da omdøpt enda en gang – denne gangen til Det Gyldne Snitt.

Fra høsten 2019 ble det vedtatt at Punktet visningsrom skulle offisielt bli overført til å være underordnet linjeforeningen ettersom det ville bli lettere for gruppene å kommunisere seg i mellom. Men med en pandemi gående, vil det trolig ta lengre tid for visningsrommet å komme ordentlig i gang igjen enn først antatt.